Inzegening / Rituelen


Geshela uitnodigen bij een bijzondere gelegenheid? Dat kan!
Zo kan je verzoeken om een pasgeborene te zegenen, rituelen te doen voor overledenen, een huis of altaar te zegenen of een lezing te organiseren over een bepaald onderwerp. Zo’n verzoek is eenvoudig en gebaseerd op de oorspronkelijke gewoonte in Tibet. Hierbij worden monniken uitgenodigd in je eigen huis of bij een belangrijke gebeurtenis.

Bij het uitvoeren van rituelen is een vertaler niet noodzakelijk. Belangrijk is dat Geshela met respect wordt ontvangen.

Zelf een lezing organiseren? Naast de door Boeddha’s Gompa geprogrammeerde lezingen, heb je de mogelijkheid om zelf lezingen te organiseren in je woonplaats. Een lezing duurt gewoonlijk anderhalf uur. Geshela kan alleen lesgeven met behulp van een gedegen vertaling. Boeddha’s Gompa kan je hierbij helpen. Ook kan je Geshela uitnodigen om in je familie- of vriendenkring een algemene lezing te geven over het boeddhisme

Algemene voorwaarde bij wat je ook wil organiseren: treedt in overleg met Boeddha’s Gompa infoboeddhasgompa@gmail.com. Dan vertellen wij je alle ins- en outs.

Een mooie ervaring:

“Wij voelden ons vereerd dat wij Geshela thuis mochten verwelkomen voor een zegening van ons huis en gezin. Voor mij persoonlijk is het een lang gekoesterde droom die werkelijkheid is geworden. Het gemak waarop hij ons huis betrad en in korte tijd een prachtig altaar opzette van hetgeen er bruikbaar was en hij zelf had meegenomen was erg mooi om te zien. Hij had een warme en vertrouwde uitstraling. Toen hij eenmaal begon te bidden voelde het een beetje onwerkelijk dat hij op onze bank zat en voor ons geluk prachtige gebeden zong. Ons dochtertje van bijna 3 was daar erg van onder de indruk en swingende vrolijk mee. De sfeer was relaxed maar de energie en gebeden waren krachtig. Het bracht alle culturen die er op dat moment aanwezig waren samen en herinnerde ons aan onze gezamenlijke roots. Na afloop nam hij de tijd om vragen te beantwoorden en vertrok met het geven van een high five aan de kleine meid. Het was een geweldige ervaring om mee te mogen maken”.