Inzegening / Rituelen


Geshela uitnodigen bij een bijzondere gelegenheid? Dat kan!
Zo kan je verzoeken om een pasgeborene te zegenen, rituelen te doen voor overledenen, een huis of altaar te zegenen of een lezing te organiseren over een bepaald onderwerp. Zo’n verzoek is eenvoudig en gebaseerd op de oorspronkelijke gewoonte in Tibet. Hierbij worden monniken uitgenodigd in je eigen huis of bij een belangrijke gebeurtenis.

Bij het uitvoeren van rituelen is een vertaler niet noodzakelijk. Belangrijk is dat Geshela met respect wordt ontvangen.

Zelf een lezing organiseren? Naast de door Boeddha’s Gompa geprogrammeerde lezingen, heb je de mogelijkheid om zelf lezingen te organiseren in je woonplaats. Een lezing duurt gewoonlijk anderhalf uur. Geshela kan alleen lesgeven met behulp van een gedegen vertaling. Boeddha’s Gompa kan je hierbij helpen. Ook kan je Geshela uitnodigen om in je familie- of vriendenkring een algemene lezing te geven over het boeddhisme

Algemene voorwaarde bij wat je ook wil organiseren: treedt in overleg met Boeddha’s Gompa infoboeddhasgompa@gmail.com. Dan vertellen wij je alle ins- en outs.