Rotterdam


Dit voorjaar 2016 staan er geen lezingen gepland in Rotterdam!

 

 

 

 

 

Zondagmiddag lezingen

Bijdrage: per avond euro 12,50 excl. koffie & thee, ter plaatse te voldoen
Plaats: Bodhi,yoga en mindfulness, Hoogstraat 29, 3011 PE Rotterdam
Aanvang: 14.00-15.30uur.
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon o.v.v. datum lezing, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat.
Voor meer informatie bel: 06-46610025 ma t/m vr 13-14 uur.
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Jampel Parchin (Eugene)

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Jampel Parchin is meer dan 25 jaar monnik in de Tibetaans boeddhistische traditie van de Gelukschool. Hij woonde 7 jaar in het Maitreya Instituut en 13 jaar in het Gaden Jangtse klooster in India waar hij de Geshe studie heeft gevolgd. Hij heeft o.a. voor Dagpo Rinpochee vertaald en tolkt sinds 2011 voor Geshela. 

23 februari 2014
DE VIER ONMETELIJKE GEDACHTEN

Een van de beste manieren om liefdevoller te zijn, om een liefdevol hart te ontwikkelen is door contemplatie op de vier onmetelijke gedachten: liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid. Maar wat wordt er in het boeddhisme verstaan onder liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid? Hoe ontwikkel je de oorzaken van geluk en de oorzaken om vrij van alle lijden te zijn? Hoe ontwikkel je dat voor alle wezens?

23 maart 2014
DE ZES PERFECTIES (1) 

Om het boeddhaschap te bereiken hebben we een grote verzameling positieve energie en wijsheid nodig. Deze worden genoemd methode en wijsheid. Voor het verzamelen van de grote hoeveelheid positieve energie worden de eerste vijf perfecties beoefent. Dat zijn de beoefeningen van de perfectie van vrijgevigheid, morele zelfdiscipline, geduld, enthousiaste volharding en meditatieve absorptie. Deze vormen dus de methode. Het verzamelen van wijsheid is de beoefening van de zesde perfectie; de perfectie van de wijsheid van zelfloosheid.

27 april 2014
DE ZES PERFECTIES (2)

Deze lezing over De Zes Perfecties is een vervolg op de lezing van 23 maart, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

 

 

 

Namaste Webdesign