Deventer


Woensdagavond lezingen

Bijdrage: per avond  12,50 euro. Ter plaatse te voldoen. Inclusief koffie & thee.
Plaats: Keizerstraat 31 te 7411 HD Deventer (Let op: nieuwe locatie!)
Aanvang: 20.00 - 21.30 uur
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 0646610025, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat. U ontvangt een bevestiging per e-mail.  
Voor meer informatie bel: 06-46610025

Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Tenzin Pellha

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

De vertaler Tenzin Pellha studeerde Boeddhistische filosofie in Italië (Istituto Lama Tsongh Khapa, Pomaia) toen ze in 2010 haar kloostergelofte aflegde. Daar begonnen met haar studie Tibetaans, heeft ze in 2014 de Lotsawa Rinchen Zangpo Translation School in Dharamsala afgerond. Sinds die tijd werkt ze als freelance vertaler voor verscheidene leraren in India en Nederland. Tegenwoordig woont en werkt Tenzin Pellha in het Maitreya Instituut in Loenen.

6 september 2017
(GESTILDE) CONCENTRATIE
Met concentratie kunnen we steeds opnieuw onze gedachten op heilzame activiteiten richten. Als we ontdekken dat onze gedachten afdwalen van die goede activiteiten, brengen we ze steeds weer terug, totdat we volledig zijn geconcentreerd en bezig zijn met het ontwikkelen van goede kwaliteiten, zonder enige beloning te verwachten. Dit betekent niet dat we alle conceptuele gedachten moeten onderdrukken en de geest leeg moeten maken. Bijvoorbeeld: wanneer we water dat alle kanten uitstroomt in één richting kanaliseren, wordt de stroom erg sterk. Op dezelfde manier wordt de geest erg sterk als die wordt geconcentreerd in de richting van heilzame gedachten.

8 november 2017
WIJSHEID
Deze lezing heeft als onderwerp diep inzicht, wijsheid en hoe deze ontwikkeld kan worden. De wijsheid die de zelfloosheid realiseert waarmee je de onwetendheid stopt, de basis van alle verstorende emoties waarmee je je eigen bevrijding, je eigen opheffing van lijden weet te bereiken. Wijsheid houdt onder meer in de juiste zienswijze van zelfloosheid, de wijsheid die het ontbreken van concrete entiteiten realiseert. Deze wijsheid is de kracht die ons uit de ketenen van het karma bevrijdt. Alleen met die wijsheid van zelfloosheid, kunnen we bevrijd worden van het cyclische bestaan. Met hogere wijsheid begrijpen we de leegte van inherent bestaan, waarbij we beseffen dat de verschijnselen inherent ontstaan missen.

  

Namaste Webdesign