Almere


Het voorjaar 2016 staan er geen lezingen in Almere gepland!

 

 

 

 

 Zondagmiddag lezingen

 

Bijdrage: per middag 15,00 euro excl. koffie & thee, ter plaatse te voldoen
Plaats: Body Mind Centre Evado (evado.nl), Verzetslaan 13, Almere
Aanvang: 14.30-16.00 uur; 2 november van 12.30-14.00 uur!!
Aanmelding: per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon o.v.v. datum lezing, dan kunnen wij u informeren als een lezing door omstandigheden niet doorgaat.
Voor meer informatie bel: 06-46610025 ma t/m vr 13-14 uur.
Vertaling: Tibetaans-Nederlands: Jampel Parchin (Eugene)

 

Geshe Ngawang Zopa heeft door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen waardoor een persoonlijke beleving kan ontstaan. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en op belangrijke punten wordt samen met de leraar gemediteerd.

 

De vertaler Jampel Parchin is meer dan 25 jaar monnik in de Tibetaans boeddhistische traditie van de Gelukschool. Hij woonde 7 jaar in het Maitreya Instituut en 13 jaar in het Gaden Jangtse klooster in India waar hij de Geshe studie heeft gevolgd. Hij heeft o.a. voor Dagpo Rinpochee vertaald en tolkt sinds 2011 voor Geshela. 

5 oktober 2014
DE VIER EDELE WAARHEDEN

Het allereerste onderricht dat de Boeddha gaf was de Vier Edele Waarheden en gaat over lijden. Hij deed dit omdat lijden iets is dat we allemaal ervaren. Maar geldt dat ook voor de moderne westerse mens met al zijn welvaart en vrijheid? Of lijden wij door die vrijheid juist meer door onze welvaartziektes zoals stress, angsten en depressiviteit en door ons individualisme aan vereenzaming? Is het antwoord of de oplossing die de Boeddha vond net zo waardevol voor ons als het toen voor hem was? Geshela’s uitleg over de Vier Edele Waarheden zal vooral gericht zijn op de relevantie van deze oude wijsheden voor de moderne mens en de toepasbaarheid ervan in ons dagelijks leven.

2 november 2014 (van 12.30-14.00 uur!)
KARMA: OORZAAK EN GEVOLG
Karma, de wet van oorzaak en gevolg, komt er in essentie op neer dat wijzelf verantwoordelijk zijn voor onze geluks– en lijdenservaringen. Geshela zal ons uitleggen hoe de wet van oorzaak en gevolg werkt, hoe we oorzaken kunnen creeren voor geluk en het lijden kunnen vermijden, met als doel om meer geluk en minder problemen te ervaren. Karma is een uitgebreid en essentieel onderwerp waar veel over te vertellen valt en waarvan steeds weer andere aspecten belicht kunnen worden.

23 november 2014
STERVEN EN VERGANKELIJKHEID
We hebben nu een waardevol mensenleven, maar we weten dat we allemaal zullen sterven. We weten alleen niet precies wanneer en hoe en willen er liever niet aan denken terwijl we ons proberen bezig te houden met leukere dingen in ons leven. Toch zijn al onze gelukservaringen net als onze lijdenservaringen een gevolg van in het verleden gedane activiteiten, die heilzaam of schadelijk waren. Daarom is het van belang om meer te weten over sterven en vergankelijkheid en na te denken over de voor- en nadelen van het denken over ons eigen sterven, zodat we een optimaal gebruik kunnen maken van het leven wat ons nog rest in onze huidige vorm.

 

Namaste Webdesign